Nu Swedia Mata Artos

Nu tukeur Swedia(krona) geus koin of Swédia saprak 1873. Hal ieu dikaluarkeun ku bank nasional Swedia, Sveriges Riksbank. Dina Basa Inggris, koin ieu jarang alluded salaku makuta Swedia (Krona ngakibatkeun makuta di Swédia). Hiji Krona dibagi kana 100 Penny. Mangkaning, sadaya koin bijih anu ditunda sakumaha dina September 30, 2010. Produk masih diperkirakeun dina bijih, kumaha lamun Mayar mawa duit sadaya aggregates anu disaluyukeun kana Krona pangdeukeutna. Koin ayeuna sadia pikeun pamakéan anu 1 krona, jeung 5 jeung 10 crowns. Uang aya di kategori 20, 50, 100, jeung 500 crowns.

Swédia-krona

Swédia geus dilakonan mangrupakeun cara nu nguntungkeun hirup, alatan motong ujung perusahaan swasta, kaunggulan sosial lega, an kerangka sosialisasi maju, jeung daya karya diduga Sarbini. ékonomi ieu vigorously situated ka luar ukar, maké basa asset tina kayu, daya hidro, jeung mineral beusi. Nu darurat finansial sakuliah dunya tina 2008 turun interest ongkos jeung utilization, bringing ngeunaan ékonomi Swedia ngageser kana mundur notwithstanding dana padet sarta kabutuhan poko dasar. trades ware padet ditambahkeun ka mumbul padet deui dina taun 2010 ka 2011.

Nu tukeur Swedia diwakilan di 1873, supplanting nu Riksdalersgatan. tunai The diwakilan salaku aftereffect tina Monetér Union Skandinavia jeung Norwégia jeung Dénmark, nu diteundeun bade nepi ka Perang Dunya I. bentuk moneter dina nawar nya éta dina tingkat kualitas pangalusna. Uni Monetér réngsé jeung flare-up Perang Dunya I di 1914. Swédia nyerah tingkat kualitas pangluhurna dina Agustus 2, 1914, jeung tanpa an skala swapping dirobah union nu anjog di hiji tungtung.

ku nawar, Swédia anu diperlukeun pikeun ngagabung ka Eurozone jeung proselyte ka ngamangpaatkeun Euro. Jadi nu kitu meureun nya, paling Swedes anu ngalawan narima coin.On September 14, 2003, lima puluh genep per cent pamilih anu katala kaluar ditampik narima Euro. Exploiting hiji klausa ngewa, pamaréntah Swédia geus meunang teu ngiluan ERM II, a prasarat ka narima Euro.

Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie