Ruble nyaéta tukeur duit Rusia

Ruble nyaéta tukeur duit Rusia. Hal ieu ogé dipaké salaku alat tukeur tina Ossétia Kidul jeung Abkhazia nu dua federations nu sawaréh diakuan. Ruble ieu baheulana dipaké minangka tukeur Uni Soviét jeung Kakaisaran Rusia saméméh maranéhanana pamustunganana peupeus nepi. Nagara Bélarus ogé ngabogaan tukeur ngaran sarua. 100 kopeks nyieun 1 ruble. Nu tukeur Rusia teu boga naon lambang anu digunakeun resmi, sanajan “py6” mangrupakeun singketan anu loba dipaké. Rupa-rupa lambang nu keur dianggap salaku of ayeuna mutuskeun dina lambang resmi.

Nu currencys Rusia

kecap “ruble” diturunkeun tina kecap “rubit” nu hartina “neukteuk”. Dina jaman baheula, ruble teu sabenerna tukeur minted; rada ieu ukuran nilai jeung beurat. Lian ti kopeks, ruble ogé bisa dibagi kana altyn nu (3 kopecks), grivennik nu (10 kopecks), polupoltina nu (25 kopecks), jeung poltina nu (50 kopecks). Ieu dina taun 1704 yén pamaréntah Rusia dimimitian ngaluarkeun rubles pérak minangka tukeur Rusia. 1 ruble ieu mimitina hargana di 28 GM perak tapi dina 1760 sacara eta devalued ka 18 GM perak. Antara taun 1756 jeung 1779, koin emas dikaluarkeun sarta antara taun 1770 jeung 1771, koin tambaga dikaluarkeun. Assignatsii, nu éta kertas catetan promissory dikaluarkeun antara years1769 jeung 1849.

Nu tukeur Rusia geus undergone hiji kamunduran gede di nilai relatif ka jumlah currencies séjén. Kanyataanna, arah ahir Agustus jeung awal September 2014, eta keuna catetan lows.

Nu Rusia anu nalangsara ti depresi Ékonomi ogé. Tapi, jalma nu keenly sadar masalah pakait jeung tukeur Rusia devalued. Nilai ruble urang geus diidinan digolongkeun komo handap ngalawan nu ti dollar jeung euro nu. Ieu diidinan sabab ékonomi Rusia ieu dihijikeun beurat ka minyak, sarta saprak minyak anu dagang di $49 tong sipatna hurting. Kuring maca wae nu Rusia perlu minyak jadi ngeunaan $70.00 per laras dina raraga maranehna saimbang anggaran maranéhanana

Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie