Suedeze Currency

Monedha suedeze(Krona) ka qenë monedhë e Suedisë nga viti 1873. Ajo është e lëshuar nga banka kombëtare suedeze, Sveriges Riksbank. Në Anglisht, monedhë është përmendur rrallë si kurorë suedeze (Krona nënkupton kurorën në suedisht). Një Krona është i ndarë në 100 qindarkë. Megjithatë, të gjitha ore monedha janë suspenduar nga shtatori 30, 2010. Produktet janë ende vlerësohen në ORE, por kur paguar me paratë e të gjithë agregatet janë të përshtatura për të afërt Krona. Monedha tani në dispozicion për përdorim të 1 Krona, dhe 5 dhe 10 kurora. Kartëmonedhat janë në kategoritë e 20, 50, 100, dhe 500 kurora.

Shqip-Krona

Suedia ka arritur një mënyrë të favorshme të jetës, për shkak të prerjes teh ndërmarrje private, Përparësitë e gjera sociale, një kornizë të avancuar shpërndarja, dhe një fuqi thellësisht talentuar të punës. Ekonomia është e vendosur fuqishëm të shkëmbimit të jashtëm, duke përdorur një bazë e aseteve të drurit, hidrocentralet, dhe mineral hekuri. Emergjenca në mbarë botën financiare 2008 ulur interesin fare dhe shfrytëzimi, duke sjellë për ekonominë suedeze për të rrëshqas në tërheqje pavarësisht nga fondet e veta të forta dhe të domosdoshme themelore. tregton mallra të ngurta shtuar në një fryrje të ngurta mbrapa në vitin 2010 te 2011.

Monedha suedeze u paraqit në 1873, duke zëvendësuar të Riksdalersgatan. Paratë e gatshme është paraqitur si pasojë e skandinave Bashkimit Monetar me Norvegjisë dhe Danimarkës, të cilat mbahen të shkuar deri në Luftën e Parë Botërore. forma monetare nën volitshëm ishin nën nivelin e cilësisë më të mirë. Bashkimi Monetar përfundoi me shpërthimit të Luftës së Parë Botërore në 1914. Suedia dorëzuar nivelin e cilësisë më të lartë në gusht 2, 1914, dhe pa një shkallë të ndryshuar shkëmbejnë bashkimi erdhi në një fund.

By volitshëm, Suedia është e nevojshme për t'u bashkuar me eurozonën dhe prozelitë për të përdorur euron. Të jetë se si ajo mund të, më Suedezët janë kundër pranimit të coin.On shtator 14, 2003, Pesëdhjetë e gjashtë për qind e votuesve që tuned nga refuzuar marrjen e Euro. Duke shfrytëzuar një klauzolë shpëtojnë, Qeveria e Suedisë ka zgjedhur të mos bashkohen me ERM II, një parakusht për marrjen e Euro.

Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie