Rubla është monedhë e parave ruse

Rubla është monedhë e parave ruse. Ajo është përdorur edhe si monedhën e Osetisë Jugore dhe Abkhazisë cilat janë dy federatat që janë të njohura pjesërisht. Rubla është përdorur më parë si monedhën e Bashkimit Sovjetik dhe Perandorisë Ruse para se në fund të fundit shkatërroi. Vendi i Bjellorusisë ka gjithashtu monedhën me të njëjtin emër. 100 kopeke të 1 rubël. Monedha ruse nuk ka ndonjë simbol që është përdorur zyrtarisht, megjithëse “py6” është një shkurtim që është përdorur gjerësisht. simbolet e ndryshme janë duke u konsideruar si tani për të vendosur mbi simbolin zyrtar.

Të currencys ruse

Fjala “rubël” rrjedh nga fjala “rubit” që do të thotë “te presesh”. Në kohët më të hershme, rubla nuk ishte në të vërtetë një monedhë riformuar; por ajo ishte një masë e vlerës dhe peshës. Për më tepër kopeks, rubla mund të ndahet në Altyn (3 kopecks), grivennik (10 kopecks), polupoltina (25 kopecks), dhe poltina (50 kopecks). Ajo ishte në vitin 1704 se qeveria ruse ka filluar lëshimin e rubla argjendi si monedhën ruse. 1 rubla u vlerësuar fillimisht me 28 gm argjendi, por në 1760-të të zhvleftësuar të 18 gm argjendi. Në mes të viteve 1756 dhe 1779, monedha ari janë lëshuar dhe në mes të viteve 1770 dhe 1771, monedha bakri janë lëshuar. Assignatsii, të cilat u janë lëshuar premtim letër mes years1769 dhe 1849.

Monedha ruse ka pësuar një rënie të madhe në vlerë relative për një numër të monedhave të tjera. Në fakt, në fund të gushtit dhe fillim të shtatorit 2014, ajo prekur lows rekord.

Rusët janë duke vuajtur nga Depresioni Ekonomik, si dhe. megjithatë, njerëzit janë të vetëdijshëm për problemet që lidhen me një monedhë të zhvlerësuar ruse. Vlera e rubla ka qenë lejuar të bien edhe më të ulët kundrejt asaj të dollarit dhe euros. Kjo është e lejuar për shkak se ekonomia ruse është i lidhur shumë me vaj, dhe pasi që vaji është tregtare në $49 për fuçi ata janë dëmtuar. Kam lexuar diku se Rusia ka nevojë të naftës për të qenë në lidhje me $70.00 për fuçi, në mënyrë që ato të balancuar buxhetin e tyre

Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie