All Stories

Зачувај пари со овие канадски Девизен Совети

Туристите често се тргува Канада размена на валута, која е секојдневна активност. Околу светот, постојат голем број на различни странски валути. Учење неколку совети Канадската валута размена може да ви помогне да направат најголем дел од вашите трошоци.

Се надеваме дека ќе листата некои основни локации точно каде што може да се тргува. Ние, исто така, ќе ве известат за некои проблеми кои можат да произлезат од овие начини на размена на валута понуди.

Размена Канада Валута Совети

  1. авио превозници – На аеродромите, патник клупи се поставени за менување на пари. Курсна листа се вклучени, кои се често повисока од други даватели на размена. Повеќето аеродроми наплаќаат повисоки стапки, кој може да ве чини колку што е 20% од сумата со кои се тргува. Овие се погодни места за патници. Тоа е обично напор да се направи трансакции и, исто така, оваа област е корисна. Во случај да не умот да плаќаат повисоки цени, аеродромот е една област за размена на валути.
  2. банкарски институции од заедницата – Банкарите се обезбедат услуги за размена Канадската валута. Повеќето банки понуди многу подобри цени од аеродромите. Повеќето банки наплатуваат провизија првенствено врз основа на трговска вредност. Еден од компликации на работа со банкарски институции, сепак,, е време на работа. Тоа е можно само да се направи занаети за време на отворената часа. Друг проблем е што финансиски институции не може да биде во можност да им понуди на валута размена во поголеми количини.
  3. Дебитни и кредитни картички – Дебитни и кредитни картички, исто така, ви даде најбрзиот начин да се разменуваат странска валута. Нормално на девизните курсеви се конкурентни, и ќе биде во можност да се добие размена на услуги во секое време. Туристите треба да се, сепак, се направи контакт со нивната кредитна картичка или дебитна картичка, компанија за да им каже дека тие ќе бидат на одмор во странство, со што употребата на нивните картичка за да се осигури дека безбедноста не е исклучено.
  4. Банкомати ви нудиме едноставни начини за да ги разменат пари. Зборувајте со вашата банка за надоместоците што може да постојат за користење на банкомати надвор од вашата област.

Така, би можеле да имаат неколку методи за да се разменуваат валути, како што се авиокомпаниите, банкарски институции, кредитни и дебитни картички, исто така,, и банкомати. Тоа се повеќе широко се користат решенија. Сепак на интернет, може да се открие врски, кои ќе ви помогнат да најдете дополнителни начини да се разменуваат Канадски долари од совети на размена на валута.

Преку размена на валути во банката, ќе ги пополни формуларите и да се пријавите на секој чек, а во предниот дел на касата. Можете да ги проверува, и ако некој се случува да се неоправдан, тоа ќе биде лесно да го замени.

Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie