Venäjän punika itungan dhuwit Russian

Venäjän punika itungan dhuwit Russian. Sampeyan uga dipigunakaké minangka itungan saka Ossetia Kidul lan Abkhazia kang rong Federasi sing sebagian dikenali. Venäjän iki biyèn dipigunakaké minangka itungan saka Uni Soviet lan Kakaisaran Rusia sadurunge padha wekasanipun nyuwil munggah. Ing negara Belarus uga dhuwit saka jeneng sing padha. 100 kopeks nggawe 1 ruble. Itungan Rusia ora duwe simbol sing digunakake resmi, sanadyan “py6” singkatan sing akèh dipigunakaké. Various simbol kang dianggep ing saiki arep ing simbol resmi.

The currencys Russian

tembung “ruble” asalé saka tembung “rubit” kang liya “Cut”. Ing kaping sadurungé, ruble ora bener itungan minted; rodo iku langkah regane lan bobot. Liyane saka kopeks, ruble uga bisa dipérang manèh dadi altyn ing (3 kopecks), grivennik ing (10 kopecks), polupoltina ing (25 kopecks), lan poltina ing (50 kopecks). Iku ing taun 1704 yèn pamaréntah Rusia miwiti nerbitake rubles salaka minangka itungan Russian. 1 ruble wiwitanipun rego 28 gm salaka nanging ing 1760 kang devalued kanggo 18 gm salaka. Antarane taun 1756 lan 1779, dhuwit recehan emas padha ditanggepi lan antarane taun 1770 lan 1771, dhuwit recehan tembaga padha ditanggepi. Assignatsii, kang padha kertas cathetan promissory padha ditanggepi antarane years1769 lan 1849.

Itungan Russian wis ngalami Kurangé populasi gedhe ing Nilai relatif kanggo sawetara duit liyane. Nyatane, menyang mburi Agustus lan awal September 2014, iku kena cathetan ngisor.

Rusia sing gerah saka depresi ekonomi uga. Nanging, wong sing keenly weruh saka masalah sing digandhengake karo itungan russian devalued. Nilai rublo kang wis diijini kanggo tiba malah murah marang sing saka dollar lan euro. Iki dililakaké amarga ekonomi Rusia disambungake akeh banget kanggo lenga, lan wiwit lenga dagang ing $49 tong lagi ngalrani. Aku maca nang endi wae sing Rusia perlu lenga dadi bab $70.00 saben tong minyak supaya wong-wong mau kanggo Balance budget sing

Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie